UNTRR


Comunicat de presă, 07.05.2015: "UNTRR lansează site-ul www.educatiarutiera.ro si actiunile din programul ”EDUCAȚIA RUTIERĂ- COPILUL DE AZI, SOFERUL DE MAINE”

07.05.2015

Comunicat de presă

"UNTRR lansează site-ul www.educatiarutiera.ro si actiunile din programul ”EDUCAȚIA RUTIERĂ- COPILUL DE AZI, SOFERUL DE MAINE”

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) în parteneriat cu Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri (IRU) organizează în perioada 8-10 mai 2015 la București, complexul expozițional Romexpo, Festivalul internațional al transportatorilor, T – FESTIVAL.

În cadrul T – FESTIVAL, cel mai mare festival din Europa de sud-est dedicat camioanelor, motocicletelor și muzicii rock, UNTRR organizează acțiunea  ”EDUCAȚIA RUTIERĂ- COPILUL DE AZI, SOFERUL DE MAINE”, dedicată educației și siguranței rutiere pentru copii.

Plecând de la ideea că siguranța rutieră nu poate fi cu adevărat eficientă fără acțiuni de educație rutieră dedicate în principal copiilor, de la faptul că în fiecare an, accidentele de pe șoselele din UE sunt răspunzătoare pentru peste 800 de decese și 100 000 de cazuri de vătămări grave în rândul copiilor cu vârsta sub 15 ani, UNTRR prin acțiunile promovate în cadrul T – FESTIVAL vrea să readucă în prim plan problematica complexă a educației rutiere, să sensibilizeze atât pe cei cărora li se adresează educația – copiii – cât și pe cei responsabili cu realizarea ei. 

Convinsă că educația rutieră nu trebuie să se fie adusă în prim plan doar în cazul unor manifestări, ea fiind un proces continuu și de lungă durată, UNTRR va lansa cu ocazia acestei acțiuni Site-ul: www.educatiarutiera.ro

Site-ul își propune să promoveze în rândul participanților la trafic, în special în rândul copiilor și tinerilor comportamente și atitudini rutiere care să ducă atât la creșterea siguranței acestora în trafic cât și la dezideratul european de scădere a deceselor produse în urma accidentelor rutiere.

Manifestările cuprinse în acțiunea ”EDUCAȚIA RUTIERĂ- COPILUL DE AZI, SOFERUL DE MAINE” se vor desfășura pe toată perioada T – FESTIVAL, la stand UNTRR.

Astfel, în perioada 08-10.05.2015, vor funcționa permanent două ateliere cu tematică educativă, DACĂ TE VĂD, TE POT APĂRA!, atelier care are ca scop să prezinte în mod direct și dinamic copiilor care sunt riscurile unui comportament inadecvat în apropierea camioanelor și  Ne jucăm, colorăm, să circulăm învățăm, unde copiii vor colora planșe  care prezintă anumite situații cu care aceștia se întâlnesc frecvent în trafic.

Sâmbătă, 9 mai va avea loc un SHOW PENTRU COPII cu participarea Trupei Fabrica de muzică, a Claselor sportive ale școlii 45 – Titu Maiorescu și a lui Răzvan Gogan cu trupa Amicii si grupul Fargolino.

Tot sămbătă va fi organizat un concurs de îndemânare karturi, un concurs de îndemânare trotinete, un concurs de desene cu tema Camioane pe șosea și un concurs de cunostințe privind circulația rutieră.

La aceste concursuri câștigătorii vor primi din partea organizatorilor numeroase premii.

PROGRAMUL complet al manifestărilor din cadrul acțiunii ”EDUCAȚIA RUTIERĂ- COPILUL DE AZI, SOFERUL DE MAINE” 

 

* * *

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

 

Ultima modificare a paginii: 07.05.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii