UNTRR


Comunicat de presă, 04.12.2012 - Premiile de excelenţă UNTRR şi IRU 2012 contribuie la recunoaşterea internaţională a celor mai buni şoferi şi transportatori români din acest an

Premiile de excelenţă oferite anul acesta de UNTRR alături de Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere - IRU au ca scop recunoaşterea internaţională a celor mai buni transportatori rutieri români - şoferi profesionişti şi operatori de transport cu realizări profesionale deosebite şi preocupări concrete în domeniul protecţiei mediului şi creşterii competitivităţii sectorului de transport rutier din România.

Bucureşti - În cadrul Galei Premiilor TIR Magazin din 28.11.2012, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a organizat festivitatea de acordare a Premiilor de excelenţă UNTRR şi IRU 2012.

Cu această ocazie, Secretarul General UNTRR, domnul Radu Dinescu a declarat: "Asociaţia noastră are deosebita plăcere să ofere anul acesta 2 categorii de premii care atestă excelenţa şi competitivitatea la standarde europene a şoferilor şi firmelor de transport din România. Suntem deosebit de onoraţi ca prin aceste diplome acordate membrilor UNTRR de IRU Geneva, să contribuim la recunoaşterea internaţională a celor mai buni transportatori rutieri români".

La prima categorie a Premiilor de excelenţă UNTRR şi IRU 2012, un număr de 6 şoferi români au primit DIPLOMA DE ONOARE IRU pentru realizări profesionale deosebite.

Cei 6 şoferi români premiaţi sunt angajaţi ai următoarelor firme membre UNTRR:

SC LOGISTICS RO TIR SRL

 • Ersek Levente
 • Iuanas Ioan Dănuţ
 • Mandea Nicolae
 • Popoviciu Tiberiu Bobi
 • Raţiu Adrian

SC TUTU TRANS SRL

 • Moldovan Petru

Şoferii români premiaţi de UNTRR se numără printre cei 1.041 şoferi din 25 ţări din întreaga lume care au primit Diploma de Onoare IRU 2012, acordată de Preşedinţia Executivă IRU la Geneva pentru a onora excelenţa în exercitarea profesiei de conducător auto.

Criteriile de acordare a Diplomei de Onoare IRU 2012:

 • EXPERIENŢA PROFESIONALĂ ŞI REALIZĂRI DEOSEBITE:
  - peste 20 de ani, fără întrerupere în exercitarea profesiei
  - minim 1 milion de kilometri efectuaţi în transport naţional sau internaţional
 • LOIALITATEA:
  - lucrează în aceeaşi firmă de transport de cel puţin 5 ani;
 • SIGURANŢA RUTIERĂ ŞI RESPECTAREA LEGII:
  - nu au provocat niciun accident grav de circulaţie rutieră în ultimii 15 de ani;
  - nu au încălcat în mod grav reglementările rutiere, vamale sau administrative din ţara sau din ţările tranzitate în ultimii 5 ani.

FELICITĂRI CELOR MAI BUNI ŞOFERI DIN ROMÂNIA în anul 2012!


La a 2-a categorie a Premiilor de excelenţă UNTRR şi IRU 2012, un număr de 7 ECO-instructori români înalt calificaţi în conducerea economică şi ecologică au primit DIPLOMA ECOEFFECT - acordată de UNTRR şi ACADEMIA IRU GENEVA.

Academia IRU Geneva este singurul organism internaţional dedicat formării profesionale în domeniul transporturilor rutiere, iar UNTRR este prima instituţie acreditată de Academia IRU să ofere programul european de instruire ECOeffect în România.

Cei 7 ECO-instructori premiaţi sunt angajaţi ai următoarelor firme pilot ECOeffect - UNTRR:

S.C. DUVENBECK LOGISTIK S.R.L, Braşov

 • ECO-inctructor: VILHELEM IOSIF

S.C. HOLLEMAN SPECIAL TRANSPORT & PROJECT CARGO Jilava

 • ECO-inctructor: GEORGESCU CRISTIAN GHEORGHE
 • ECO-inctructor: PREDA CONSTANTIN

S.C. LABIRINT COM S.R.L., Frătăuţii Vechi - Suceava

 • ECO-inctructor: CAPRĂ CONSTANTIN

S.C. LOGISTICS RO TIR S.R.L Mediaş

 • ECO-inctructor: RAŢIU ADRIAN

S.C. VECTRA INTERNATIONAL S.R.L., Brasov

 • ECO-inctructor: MIRCEA FILIP

S.C. WILLI BETZ ROMANIA S.R.L., Bucureşti

 • ECO-inctructor: DRĂGAN BOGDAN

Diplomele ECOeffect au fost acordate instructorilor români de Academia IRU Geneva după evaluarea rezultatelor, în urma absolvirii cu succes a PROGRAMULUI EUROPEAN DE FORMARE INSTRUCTORI ECOEFFECT organizat de UNTRR la Chitila, pe parcursul a 3 zile de instruire la bordul unui camion de driver-training asigurat de Mercedes România - partener UNTRR, în perioada 22-24 august 2012.

În urma participării la acest program, cei 7 ECO-instructori români au reuşit să îşi reducă semnificativ consumul de combustibil -în medie cu 13%, conform rapoartelor individuale generate de aplicaţia de training ECOeffect pentru fiecare cursant.

Aceşti Eco-instructori calificaţi la standarde europene au o misiune foarte importantă în continuare: să îi înveţe tehnicile de conducere ECOeffect pe toţi ceilalţi şoferi din firma lor de transport şi astfel să îmbunătăţească şi mai mult competitivitatea firmei lor de transport.


FELICITĂRI ECO-INSTRUCTORILOR ŞI CELOR MAI COMPETITIVE FIRME DE TRANSPORT RUTIER DIN ROMÂNIA!


UNTRR este onorată să contribuie la recunoaşterea internaţională a celor mai buni transportatori rutieri români!


UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

UNTRR este membră activă a Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU) în Preşedinţia Executivă şi în Consiliile de Transport Marfă şi Persoane ale IRU.

Ultima modificare a paginii: 04.12.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii