UNTRR


Comunicat de presă, 04.02.2011 - PETROM ARE PROBLEME CU MATEMATICA!

 

Comunicat de presă
04.02.2011
PETROM ARE PROBLEME CU MATEMATICA!
 
 
Constatăm astăzi că s-a produs o nouă creştere a preţului la motorină, fără nicio legătură cu preţul petrolului pe piaţa internaţională sau românească, deşi preţul benzinei a rămas nemodificat.
Mai mult, constatăm că PETROM, afişează pe situl propriu de internet următoarea situaţie cu privire la modificarea preţului la motorină:
 
4,98 lei/litru + 0,04 lei/litru = 5,04 lei/litru
 
Conform adunării realizate de PETROM, creşterea preţului cu 0,04 lei/litru motorină duce la o majorare a preţului cu 0,06 lei/litru!!!
 
De asemenea, se constată că odată cu creşterea preţului la motorină la PETROM, toţi ceilalţi distribuitori au crescut, la rândul lor, preţul la acest carburant.
Ne întrebăm atunci:
Nu cumva preţul de vânzare al motorinei este dictat de altceva decât de preţul petrolului, costul de rafinare, costul de transport şi taxe?
Nu cumva, ţinând cont de faptul că nici statul, nici producătorii şi nici distribuitorii de carburant nu vor să dea dovadă de transparenţă în formarea preţului final al carburantului, motivaţia este una obscură?
Nu cumva, ţinând cont de faptul că toţi distribuitorii de carburanţi îşi cresc preţurile cam în acelaşi timp şi cam cu acelaşi procent, este vorba de o înţelegere pe piaţa distribuţiei de carburanţi?
Şi ajungem la întrebarea finală:
Oare statul – prin reprezentanţii săi – care ar trebui, conform Constituţiei, să-şi protejeze cetăţenii are alte interese din moment ce trenează investigaţiile în acest domeniu de peste cinci ani şi nu ia nicio măsură de protecţie a populaţiei şi de încurajare a dezvoltării durabile a agenţilor economici?

(pentru marire click pe imagine sau click dreapta si 'Open link')

Ultima modificare a paginii: 04.02.2011

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii