UNTRR


Comunicat de presă 02.12.2011 - Justiţia confirmă ilegalitatea taxei de tranzit a Timişoarei!

După un an de la începerea judecării cauzei prezentate instanţei de UNTRR şi Prefectura judeţului Timiş cu privire la ilegalitatea introducerii unei taxe de tranzit pentru transportatorii rutieri de marfă care tranzitează municipiul Timişoara, justiţia s-a pronunţat dând câştig de cauză UNTRR şi prefecturii.

Precizăm că instanţa şi-a bazat decizia pe dispoziţiile Directivei 96/53 de stabilire, pentru anumite vehicule rutiere care circulă în interiorul Comunită?ii, a dimensiunilor maxime autorizate în traficul naţional şi internaţional şi a greutăţii maxime autorizate în traficul internaţional, aşa cum a fost modificată de Directiva 2002/7/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 18 februarie 2002.

Printre demersurile întreprinse de UNTRR în scopul anulării acestei hotărâri nelegale a Consiliului Local Timişoara putem enumera nenumăratele intervenţii pe lângă autorităţile române - Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Departamentul Afacerilor Europene - începând cu luna decembrie 2009, precum şi sesizările la Comisia Europeană - Direcţia Generală Mobilitate şi Transport - şi la Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere din luna septembrie 2010.

Apreciem astfel nu doar recunoaşterea nelegalităţii de către instanţă a taxei pe care Consiliul Local Timişoara intenţiona să o introducă în 2010, dar şi sprijinul pe care l-am primit de la Prefectura Timiş, autorităţile naţionale şi instituţiile internaţionale.

Totodată, ţinând cont de faptul că autorităţile locale din municipiul Timişoara intenţionează să reintroducă această taxă, prin nerespectarea flagrantă a legislaţiei româneşti şi europene, precum şi a hotărârii instanţei, atenţionăm, în mod public, Consiliul Local Timişoara că trebuie să dispună anularea HCL 171/31.05.2011 prin care reintroduce taxa care tocmai a fost anulată de instanţă.

UNTRR consideră că legea trebuie respectată de toţi cetăţenii unei ţări, iar primele care trebuie să o respecte sunt autorităţile ţării respective.


UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 16.07.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii