UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 24.06.2016: Lipsa acțiunilor coerente ale politicienilor din Bruxelles distruge Uniunea Europeană

24.06.2016


COMUNICAT DE PRESĂ


Lipsa acțiunilor coerente ale politicienilor din Bruxelles distruge Uniunea Europeană


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR avertizează că lipsa acțiunilor coerente ale politicienilor din Bruxelles distruge Uniunea Europeană!


Cu cât Comisia Europeana este mai indolenta si cu cat Parlamentul este mai indiferent, vor ajunge regi fără regat! Marea Britanie a ales sa părăsească acest club gestionat dezordonat si cu indiferență. Foarte probabil vor urma alte țări care au moneda proprie: Cehia, Danemarca, etc.


În ultima perioadă, valorile fundamentale ale Uniunii Europene precum libera circulație a mărfurilor și a serviciilor sunt grav afectate de o escaladare periculoasă a protecționismului în mai multe State din Vestul Uniunii Europene: legile naționale impunând salarii minime transportatorilor precum MiLoG –Germania(01.01.2015) și Macron – Franța(01.07.2016), legile naționale adoptate de Franța și Belgia (2014) care interzic șoferilor profesioniști efectuarea odihnei săptămânale normale în vehicul sau regulile naționale privind cabotajul și transportul internațional în Danemarca și Finlanda (2013) – toate aceste măsuri protecționiste sunt îndreptate împotriva transportatorii rutieri din România și din Estul Europei atunci când operează transporturi rutiere internaționale în cadrul UE.


UNTRR, alături de industria transporturilor rutiere din alte 10 State Membre ale Uniunii Europene, precum și miniștrii de transport din 11 State Membre UE printre care și Ministrul Transporturilor din România, au lansat numeroase semnale de alarmă Comisiei Europene, iar recent (în data de 14.06.2016), transportatorii rutieri și-au exprimat revolta cu privire la lipsa de acțiune a Comisiei Europene în fața escaladării neoprotecționismului în UE, protestând în fața Comisiei Europene la Bruxelles. Nici un reprezentant al Comisiei Europene nu a acceptat o întâlnire cu protestatarii industriei europene de transport rutier!


În ciuda tuturor acestor demersuri guvernamentale și ale industriei de transport rutier din UE, instituțiile europene nu au luat măsuri urgente de stopare a neoprotecționismului și de apărare a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, rămânând blocate în proceduri birocratice anevoioase și fără finalitate.


Comisia Europeană și Parlamentul European sunt mereu ocupate, fără însă a fi preocupate de rezolvarea problemelor urgente ale UE!


Lipsa acțiunii ca organisme de reglementare la nivelul UE se vede. Uniunea Europeană se îndreaptă către auto-distrugere, instituțiile europene lăsând Europa să meargă pe un drum periculos al neoprotecționismului național!


Solicităm Comisiei Europene și Parlamentului European să se trezească si să actioneze! UE este mai puternică dacă este unită și nu divizată. Opriți aplicarea Milog si Macron in transporturile rutiere, pana când mai aveți țări membre in UE!


* * *


Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesionalã și patronalã, neguvernamentalã, independentã, apoliticã, fondatã în 1990 pe principii democratice, care promoveazã și apãrã interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare pânã în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectueazã transporturi interne și internaționale de marfã și persoane.

Ultima modificare a paginii: 24.06.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii