UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 22.02.2012 - PRACTICA PE DOS FAŢĂ DE TEORIE

COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 22.02.2012

PRACTICA PE DOS FAŢĂ DE TEORIE

Guvernul face anunţuri prin care îşi doreşte o mai bună colectare a taxelor asigurând în acelaşi timp stabilitate şi predictibilitate legislativă şi fiscală pentru mediul economic şi de afaceri.

După 3 săptămâni de blocaje în transportul rutier datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, acelaşi guvern ia măsuri demonstrative contra evaziunii fiscale, blocând frontierele României pentru controale care nu ţin cont de nicio analiză de risc şi fără vreo finalitate relevantă.

După mai bine de 24 ore de control la peste 1.000 camioane în vama Giurgiu rezultatele sunt doar pentru show media.

Din mărfuri de peste 100 milioane euro, au fost găsite nereguli în valoare de 25.000 euro, adică 0,0002%!!!! cifră care nu argumentează nici un control suplimentar!

Susţinem aplicarea reală a legilor României în mod constant, ţinând seama de factorii de risc şi suntem împotriva blocării activităţii agenţilor economici în mod inutil.

Autorităţile trebuie să faciliteze comerţul şi transportul fără să blocheze activitatea agenţilor economici şi să ia măsurile necesare pentru combaterea evaziunii fiscale!

Solicităm de urgenţă deblocarea punctelor de trecere a frontierei şi schimbarea metodelor de control cu rezultate reale şi finale şi nu doar cu activităţi demonstrative.


*  *  *

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 22.02.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii