UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 22.02.2012 - Vrem corectitudine, dar nu vrem blocaje artificiale în activitatea de transport rutier

COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 22.02.2012

Vrem corectitudine, dar nu vrem blocaje artificiale în activitatea de transport rutier

 

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităţilor măsuri de urgenţă pentru deblocarea vămii Giurgiu ca urmare a introducerii măsurii autorităţilor române de a controla toate documentele de transport rutier şi încărcătura.

Deşi salutăm ideea de asigurare a unei competitivităţi directe, în acelaşi timp considerăm că această metodă de control nu este eficientă, atâta timp cât nu este însoţită de măsuri de urmărire, nu se aplică prin sondaj şi nu se bazează pe elemente ale managementului de risc.

Considerăm inacceptabilă atitudinea autorităţilor române de a dispune în continuare blocarea circulaţiei autovehiculelor comerciale, cu atât mai mult cu cât urmează unei lungi perioade de blocaje datorate condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Introducerea acestei măsuri blochează desfăşurarea activităţii normale a firmelor de transport şi totodată blochează aprovizionarea în continuare a populaţiei cu alimente de bază şi în final dezvoltarea economiei.

Solicităm autorităţilor române să-şi revizuiască de urgenţă metoda de control şi să deblocheze imediat vama Giurgiu.

FIRME DE TRANSPORT DIN MAI MULTE ŢĂRI EUROPENESUNT SERIOS AFECTATE DE ACEST BLOCAJ! EXISTĂ ANUMITE LIMITĂRI CONTRACTUALE REFERITOARE LA TIMPI DE LIVRARE, TIMPI DE TRANZIT VAMAL, CARE NERESPECTATE POT CONDUCE LA PENALITĂŢI ŞI PERTURBĂRI GRAVE ÎN ACTIVITATEA DIFERITELOR COMPANII DIN ROMÂNIA ŞI DIN ZONA EROPEANĂ UE SAU NON-UE!

În România, autorităţile trebuie să înţeleagă că au rolul de a facilita dezvoltarea economică, comerţul şi transportul - şi nu de a ignora aceste activităţi sau de a le sugruma.

 

* * *

 

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 22.02.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii