UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 14.02.2012 - BLOCAREA NEJUSTIFICATA A CIRCULAȚIEI VEHICULELOR COMERCIALE PUNE ÎN PERICOL ATINGEREA INDICATORILOR MACROECONOMICI AI ROMÂNIEI PE 2012!

COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 14.02.2012

 

BLOCAREA NEJUSTIFICATA A CIRCULAȚIEI

VEHICULELOR COMERCIALE PUNE ÎN PERICOL ATINGEREA INDICATORILOR MACROECONOMICI AI ROMÂNIEI PE 2012!

 

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităților măsuri de urgenţă pentru a se ASIGURA CIRCULATIA VEHICULELOR COMERCIALE PE DRUMURILE NATIONALE SI EUROPENE DIN ROMANIA, MAI ALES PE DRUMURILE CARE FAC PARTE DIN CORDOARELE EUROPENE!

Orice închidere a acestor segmente esenţiale de drum poate fi justificată numai în scopul deszăpezirii drumului, care să faciliteze şi nu să blocheze circulaţia vehiculelor comerciale. ÎNCHIDEREA DRUMURILOR TREBUIE FACUTĂ PENTRU CURĂȚAREA ACESTORA ȘI NU DOAR PENTRU A EVITA ACCIDENTELE SI INCIDENTELE!

MĂCAR 12 ORE PE ZI TREBUIE SĂ CIRCULE CAMIOANELE ȘI AUTOCARELE! TREBUIE ANUNȚAT ÎN AVANS INTERVALUL DESCHIS RESPECTIV DE INCHIS!

UNTRR atenționează că ÎNTRERUPEREA NECONTROLATĂ A CIRCULAȚIEI CAMIOANELOR:

1. DUCE LA ÎNTRERUPEREA APROVIZIONĂRII CU ALIMENTE, APĂ ȘI PRODUSE DE STRICTĂ NECESITATE A POPULAȚIEI

2. DUCE LA INTRERUPEREA ACTIVITĂȚII DE PRODUCȚIE A UNOR FIRME MARI - CARE NU MAI POT STOCA CEEA CE PRODUC - VEZI DACIA-RENAULT

 SI ASTFEL

3. SE PUNE IN PERICOL ATINGEREA INDICATORILOR MACROECONOMICI AI ROMANIEI PENTRU 2012 !!!!!!!!

Anul trecut toți am apreciat exporturile Dacia pentru că au contribuit la schimbarea evoluției PIB din scădere în creștere, chiar dacă timidă, iar acum nu pot exporta pentru că sunt camioanele blocate pe DN 7.

Având în vedere că ne aflăm în a 3-a săptămână de blocaje rutiere determinate de condiţiile meteo nefavorabile, atenţionăm că acestea vor conduce la pierderi semnificative în toată economia naţională, inclusiv din cauza blocării exporturilor marilor companii.

A existat înțelegere pentru prima zăpadă și primele blocaje de la finalul lui ianuarie,

a existat comunicare pentru prima săptămână din februarie și toleranță din partea clienților,

însă de acum clienții transportatorilor încep sa nu mai accepte aceste întârzieri, neprezentări la încărcare, livrări întârziate - fără predictibilitate.

Daca avem iarnă ca în Canada, Finlanda, Suedia, Norvegia, Austria, Elveția, Franța si Italia zonele alpine - 3 luni pe an - așa cum e acum, ce ar trebui să facem, să reducem PIB-ul României cu 25%?

 

Drumurile sunt ca si aparatul circulator în organismul uman! Dacă sângele nu irigă corespunzător diferite organe, acestea nu își mai pot îndeplini funcțiile în mod corespunzător și întregul organism va fi afectat, la fel si drumurile blocate pot conduce la paralizarea activităților economice din zonele afectate, agravând efectele generate de zăpada și viscol.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită autorităţilor măsuri de urgenţă pentru a menţine deschise drumurile naţionale şi europene, în special pe principalele coridoare pan-europene, PRECUM SI ACCESUL DIN TARILE VECINE! BLOCAREA ACCESULUI DINSPRE UNGARIA IN ROMANIA DUCE LA ABUZURI DIN PARTEA AUTORITATILOR MAGHIARE CARE SOLICITA SUME ARBITRARE PENTRU PARCAREA AUTOVEHICULELOR COMERCIALE, DRUMURILE FIIND PRACTICABILE PE ZONA DE VEST A ROMANIEI! ORADEA, ARAD, TIMISOARA, CLUJ SUNT ZONE INDUSTRIALE IMPORTANTE ALE ROMANIEI NEAFECTATE DE ZAPADA ÎN AȘA MĂSURĂ ÎNCÂT SĂ JUSTIFICE BLOCAREA TRAFICULUI DE TREI ZILE!

IN ALTE ȚĂRI ÎN SITUAȚII SIMILARE SE INTRERUPE CIRCULAȚIA AUTOTURISMELOR ȘI SE ASIGURĂ TRAFICUL AUTOCAMIOANELOR ȘI AUTOCARELOR, AUTOBUZELOR, ASTFEL ASIGURÂNDU-SE NEVOILE CETĂȚENILOR!

Blocarea transportului rutier conduce la amplificarea gravităţii problemelor economice şi sociale determinate de condiţiile meteo nefavorabile, practic la paralizarea întregii economii naţionale.   Facem apel la factorii de decizie din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să ia toate măsurile care se impun în această situaţie, în regim de urgenţă, pentru a menţine deschisă circulația vehiculelor comerciale pe principalele drumuri naţionale şi europene

În ciuda codului verde anunțat de ANM pentru județe din vestul țării precum Bihor, Cluj, Arad, Timișoara, traficul rutier continuă să fie blocat în mod complet nejustificat!

 

 

*   *   *

 

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 14.02.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii