UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 05.09.2016: Consiliul Concurenței a precizat într-un rãspuns cãtre UNTRR cã ASF are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA

05.09.2016
 
Comunicat de presã
 
Consiliul Concurenței a precizat într-un rãspuns cãtre UNTRR cã ASF are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA
 
Consiliul Concurenței precizeazã într-un rãspuns cãtre Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cã Autoritatea de Supraveghere Financiarã (ASF) are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA, dar cu toate acestea tarifele RCA pentru transportatorii rutieri au crescut de la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 și, în pofida sesizãrilor și dialogului cu autoritãți și asigurãtori, asigurarea RCA pentru camioane a ajuns sã coste peste 22.000 lei la clasa B0 dupã iulie 2016.
 
De ce ASF nu folosește aceste pârghii? Cine verificã dacã ASF își face treaba sau nu? Și dacã nu și-o face cine ia mãsuri? România, sat fãrã câini!

 Este regretabil cã în loc ca autoritãțile sã fie parteneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România, sprijinã punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrificã dezvoltarea economicã a României.

Prejudiciul creat în acest mod pare sã nu fie de interes pentru autoritãți și politicienii actuali deopotrivã, deoarece nota de platã va veni în primul rând firmelor cu capital românesc și altor politicieni aleși și autoritãți desemnate, care, chiar dacã vor fi reprezentate de aceeași oameni, vor gãsi explicații de ce nu au acționat la timp.
 
Se confirmã astfel încã o datã cã România a derapat serios de la valorile democratice și cã mediul politic ”ales” nu reprezintã interesele mediului de afaceri în general și ale cetãțenilor, ci creeazã sisteme de oprimare economicã ale agenților economici spre profitul uriaș ai unor prieteni, probabil finanțatori, prejudiciind România de o dezvoltare economicã normalã.
 
Solicitãm Parlamentului României sã verifice dacã ASF și-a îndeplinit rolul de autoritate de supraveghere!
 
Solicitãm intervenția de urgențã a Guvernului României, înainte ca lipsa de mãsuri din partea ASF în privința situației RCA sã conducã la situații nefaste, ireversibile!!
 
Rãspunsul Consiliul Concurenței cãtre UNTRR îl puteți consulta aici. 
 
Ultima modificare a paginii: 05.09.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii