UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 22.12.2017: Asociațiile profesionale din Belgia s-au alăturat Declarației comune împotriva aplicării Directivei Detașării Lucrătorilor la operațiunile de transport internațional, semnată până în prezent de un număr în creștere de asociații de transport rutier de marfă și persoane din 18 State Membre UE

22.12.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociațiile profesionale  din Belgia s-au alăturat   Declarației comune împotriva aplicării Directivei Detașării Lucrătorilor la operațiunile de transport internațional, semnată până în prezent de un  număr în creștere de asociații de transport rutier de marfă și persoane din 18 State Membre UE

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) salută alăturarea  asociațiilor profesionale din Belgia – Asociația de Curierat Belgiană (BCA) și Consiliul European al Expeditorilor (ESC) în rândul semnatarilor Declarației comune împotriva aplicării Directivei Detașării Lucrătorilor (96/71/CE) la operațiunile de transport rutier internațional în UE. Belgia devine astfel cel de-al 18-lea Stat Membru ale cărui asociații profesionale se opun aplicării Directivei Detașării în transporturile rutiere internaționale, alături de UNTRR-România și asociații din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Marea Britanie( Declarația comună poate fi consultată aici).

“Asociațiile semnatare ale acestei declarații reprezintă atât estul, cât și vestul UE, precum și nordul și sudul UE, demonstrând astfel că reprezentanții industriei europene sunt uniți, dorind să transmită un mesaj simplu și clar autorităților europene împotriva aplicării Directivei detașării la transportul rutier internațional” a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR. Directiva Detașării nu este specifică lucrătorilor hipermobili din transporturile rutiere iar aplicarea forțată a acesteia afectează negativ toate operațiunile de transport rutier internațional din UE, limitând activitățile pentru marea majoritate a companiilor de transport din UE.

UNTRR împreună cu celelalte asociații semnatare ale Declarației comune nu sunt de acord cu propunerea Comisiei Europene pentru o Lex Specialis, care presupune ca transportul rutier internațional (tranzit, transport bilateral și transport intracomunitar “cross-trade”) să fie subiect al Directivei Detașării Lucrătorilor și, prin urmare, îndeamnă Comisia Europeană să le excludă în mod explicit din domeniul de aplicare al Directivei.

UNTRR solicită autorităților române să sprijine activ acest demers al industriei transporturilor rutiere din UE în colaborare cu autoritățile relevante ale tuturor Statelor Membre UE afectate de această propunere a Comisiei Europene.

* * *

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane. 

 

Ultima modificare a paginii: 22.12.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii