UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ 22.05.2013: UNTRR şi CNR protestează faţă de lipsa de dialog şi interes a Ministrului Transporturilor faţă de problemele transportatorilor români

                                                                                                                   

22.05.2013

COMUNICAT DE PRESA

UNTRR şi CNR protestează faţă de lipsa de dialog şi interes a Ministrului Transporturilor faţă de problemele transportatorilor români

UNTRR si CNR sunt asociații patronale având ca scop sprijinirea intereselor transportatorilor rutieri români.

Asociațiile noastre au depus o serie de eforturi importante în relația cu autoritățile române pentru a le aduce la cunoștință și pentru a soluționa, împreună cu acestea, problemele cu care transportatorii români de mărfuri și persoane se confruntă.

La începutul acestui an, UNTRR și CNR au semnalat Ministerului Transporturilor principalele probleme care afectează grav competitivitatea sectorului de transport rutier din Romania, probleme urgente de rezolvat pe termen scurt și problematica generala de natura legislativă si instituțională. Toate problemele semnalate au fost ignorate cu desăvârşire, rămânând fără nici un răspuns din partea  Ministerului Transporturilor, până la această dată.

Ne întrebăm cu ce se ocupă conducerea Ministerului Transporturilor dacă de transporturi rutiere nu se ocupa si nici celelalte moduri feroviar sau aerian nu par să cunoască vreo dezvoltare spectaculoasa? Precizăm că transporturile rutiere reprezintă un sector din economia națională care necesită eforturi minime pentru a funcționa optim și a se putea dezvolta atât în Romania, dar în special pe relații din cadrul UE sau între UE și alte țări din afara UE - transportatorii romani fiind astfel furnizori de servicii intr-o lume globalizata si cu minime cerințe de la autoritățile din România.

UNTRR și CNR își exprimă nemulțumirea pentru lipsa dialog si de interes a Ministrului Transporturilor. Consideram ca numai un dialog serios, cu asumarea unor soluții la problemele existente poate fi calea pentru dezvoltare si progres.

Având în vedere lipsa de comunicare şi receptivitate a Ministerului Transporturilor  faţă de problemele transportatorilor români, reflectată în practici legislative cu impact negativ asupra mediului de afaceri, UNTRR și CNR protestează începând cu data de 23 mai 2013, printr-o acţiune perfect justificată de suma problemelor de natură legislativă şi instituţională actuale care afectează grav competitivitatea sectorului de transport rutier din România.

Transportatorii vor protesta prin rularea cu viteze de 10 km/h, reflectând viteza de reacție a Ministerului Transporturilor la problemele lor. Transportatorii cer scuze participantilor la trafic daca vor aparea blocaje, datorita infrastructurii rutiere insuficient dezvoltate!

*  *  *

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
Confederatia Nationala Rutiera (CNR) este cea mai noua structura patronala din domeniul transporturilor rutiere de marfuri si de persoane si are in componenta peste 36 de structuri asociative din Federatia Operatorilor Romani de Transport respectiv Federatia Transportatorilor Europa.CNR reprezinta interesele unui numar de peste 7 500 operatori de transport rutier din intreaga tara si este organismul cel mai activ din punct de vedere al implicarii in problemele curente ale breslei.

Ultima modificare a paginii: 22.05.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii