UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 21.08.2013: UNTRR salută reacţia promptă a autorităţilor la demersurile realizate pentru decongestionarea traficului pe Centura municipiului Bucureşti pe D.J. 301 (Pantelimon – Cernica)

21 august 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

UNTRR salută reacţia promptă a autorităţilor la demersurile realizate pentru decongestionarea traficului

pe Centura municipiului Bucureşti pe D.J. 301 (Pantelimon – Cernica)

 

Având în vedere situaţia existentă precum şi solicitările făcute de UNTRR în scopul creşterii fluenţei traficului rutier pe Centura Bucureştiului, autorităţile au luat măsuri şi le-au pus în aplicare.
Urmare a informării din data de 20 august 2013 transmisă de Centrul INFOTRAFIC privind măsurile instituite pe Centura municipiului Bucureşti de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, reprezentanţii UNTRR s-au deplasat în zona vizată, respectiv D. J. 301 (Pantelimon – Cernica) şi au constatat că circulaţia se desfăşoară într-adevăr în condiţii mai bune.

Mulţumim autorităţilor pentru reacţia promptă la problema semnalată de UNTRR privind traficul congestionat pe Centura Bucureştiului şi considerăm că pe termen scurt măsura este benefică pentru operatorii de transport rutier  fiind eliminate coloanele de maşini în aşteptare.

Apreciem că eliminarea conflictelor de trafic din zonă şi creşterea gradului de fluenţă a circulaţiei pe Centura municipiului Bucureşti poate fi posibilă prin demararea unui plan de construcție de pasaje rutiere la toate intersecțiile centurii actuale, cu asigurarea separării fluxurilor de trafic, astfel încât pe centură să se poată circula continuu fără vreo întrerupere, centurile ocolitoare ale marilor aglomerări urbane trebuind să aibă profil de autostradă şi să aibă prioritate.

Există o nevoie reală de îmbunătățire a situației existente pe termen scurt, prin aplicarea unor soluții similare şi la nivelul altor intersecţii ale Centurii Bucureştiului, intersecţia de la Domneşti fiind următoarea pe lista intersecţiilor consumatoare de timp.

Suntem convinşi că menţinerea acestei preocupări şi extinderea la nivelul altor intersecţii, adoptarea unor soluții similare ar fi cu adevărat un semn de preocupare din partea autorităților și este, din punctul nostru de vedere singura modalitate de fluidizare a traficului pe Centura Bucureştiului pe termen scurt.

 

***

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală care promovează m apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 21.08.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii