UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ 21.05.2013: UNTRR protestează faţă de lipsa de dialog şi receptivitate a Ministerului Transporturilor faţă de problemele transportatorilor români, reflectată în practici legislative cu impact negativ asupra mediului de afaceri

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR este o asociaţie profesională şi patronală, reprezentând de peste 20 de ani sectorul de transport rutier din România în dialogul cu instituţiile naţionale şi europene relevante.

În tot acest timp, asociaţia noastră a intervenit activ la Ministerul Transporturilor pentru a semnala problemele reale ale industriei transporturilor rutiere din România pe plan intern dar şi în contextul elaborării unor noi acte normative la nivel European cu impact major în domeniu, urmărind în permanenţă ca acestea să promoveze reguli corecte şi soluţii reale pentru mediul de afaceri.

La începutul acestui an, UNTRR a semnalat actualei conduceri a Ministerului Transporturilor problemele principale care au fost identificate de asociaţia noastră în legislaţia românească din domeniul transporturilor rutiere şi posibilele rezolvări ale acestora, problemele practice care necesită intervenţia Ministerului Transporturilor, precum şi elementele pentru rezolvarea cărora este necesar sprijinul Ministerului. Toate problemele semnalate Ministrului Transporturilor au fost ignorate cu desăvârşire, rămânând fără nici un răspuns din partea Ministerului, până la această dată.

Recent, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a atenţionat Ministerul Transporturilor că prin actualele practici legislative "mioritice", precum cerinţa abuzivă de echipare cu plăcuţe cu dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului - se creează distorsiuni grave pe piaţa naţională de transport rutier, prin care transportatorii români sunt, din nou, discriminaţi acasă.

Considerând că această problemă poate fi soluţionată printr-un dialog real între Ministerul Transporturilor şi UNTRR - ca reprezentant al transportatorilor rutieri, asociaţia noastră a realizat toate demersurile necesare pentru a explica autorităţilor române impactul negativ al noilor prevederi legislative, ca şi faptul că această practică abuzivă contravine reglementărilor europene în vigoare, intervenind atât la Ministrul Transporturilor, cât şi la Secretarii de Stat ai Ministerului Transporturilor şi la conducerea Registrului Auto Român.

Constatăm cu regret lipsa de dialog cu Ministerul Transporturilor, actualul ministru fiind cel care nu a avut nici un dialog cu societatea civila si nici secretarii de stat. Această situaţie reflectă lipsa de interes faţă de problemele operatorilor de transport rutier, fiind în profund dezacord cu orice abordare politică, unică în ultimii 10 ani, şi cu atât mai mult în dezacord cu doctrina liberala în privinţa mediului de afaceri!

Având în vedere lipsa de dialog şi receptivitate a Ministerului Transporturilor faţă de problemele transportatorilor români, reflectată în practici legislative cu impact negativ asupra mediului de afaceri, UNTRR susţine protestul transportatorilor rutieri din data de 23 mai 2013, o acţiune perfect justificată de suma problemelor de natură legislativă şi instituţională actuale care afectează grav competitivitatea sectorului de transport rutier din România.

Anexe la prezentul Comunicat:


Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

UNTRR şi-a asumat misiunea de a fi principalul reprezentant al transportatorilor din România şi principalul partener de dialog social la nivel de ramura transporturi rutiere, participând activ în dialogul social atât la nivelul Ministerului Transporturilor din România, cât şi la nivel european - la dezbaterile organizate de Comisia Europeană pe probleme de actualitate privind legislaţia în domeniul transporturilor rutiere.

Ultima modificare a paginii: 21.05.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii