UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 20.10.2017: Municipiul Alba Iulia, primul oraș din România care obține premiul internațional “Trofeul Orașului IRU 2017”, alăturându-se campaniei globale pentru mobilitate inteligentă - Smart Move, derulată de UNTRR în România

20.10.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Municipiul Alba Iulia, primul oraș din România care obține premiul internațional “Trofeul Orașului IRU 2017”, alăturându-se campaniei globale pentru mobilitate inteligentă - Smart Move,  derulată de UNTRR în România

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, membră activă a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere – IRU, are deosebita plăcere să anunțe că Municipiul Alba Iulia a câștigat prestigiosul premiu internațional “Trofeul Orașului IRU 2017” , acordat de către de un juriu compus din reprezentanți importanți ai autorităților locale din întreaga lume, ai industriei turistice globale și ai transportului rutier profesionist.

Radu DINESCU, Secretar General UNTRR, a declarat: „Suntem deosebit de onorați de faptul că Municipiul Alba Iulia a acceptat invitația UNTRR de a candida la această competiție internațională, parte a campaniei globale pentru mobilitate inteligentă Smart Move - derulate de asociația noastră în România și felicităm sincer Alba Iulia, primul oraș românesc câștigător al prestigiosului premiu internațional IRU Trofeul Orașului, care prin recunoașterea sa la nivel internațional ca destinație de excelență pentru turismul cu autocarul aduce  o contribuție valoroasă la promovarea imaginii României în lume.”

Municipiul Alba Iulia, a cărui candidatură a fost susținută de UNTRR, a impresionat juriul internațional IRU Smart Move prin proiectul să inovator  “Alba Iulia - Smart City 2018 pentru o mobilitate inteligentă”, demonstrând o abordare colaborativă și integrată a mobilității și acordând o atenție deosebită turismului de grup cu autocarul în planificarea mobilității. Măsurile implementate pentru primirea autocarelor turistice în oraș, cum ar fi locuri dedicate de parcare situate lângă atracțiile principale ale orașului, precum și facilitățile create pentru turiștii cu autocarul aduc orașului Alba Iulia acest trofeu bine meritat.

Mircea Hava, Primarul orașului Alba Iulia, a declarat: " Alba Iulia se angajează să devină o destinație turistică de excelență. Facilitarea accesului autocarelor turistice în orașul nostru și crearea unui mediu primitor pentru vizitatorii care vin cu autocarul este o componentă importantă a acestei ambiții. Recunoașterea oficială de către IRU a tuturor acestor eforturi ne confirmă  nu numai că mergem într-o direcție corectă, ci în cea mai bună. "

Despre Competiția internațională Trofeul Orașului și premiile Smart Move IRU

IRU acordă la fiecare 2 ani premiul “Trofeul oraşului”, acelor autorități locale care au implementat politici prietenoase autocarelor, recunoscând valoarea vizitatorilor care le descoperă orașul la bordul unui autocar. Trofeul Orașului face parte din Premiile internaționale pentru Mobilitate Inteligentă - Smart Move, alături de Premiul IRU de Excelență pentru Autobuze și Premiul de Inovare în Turismul cu Autocarul .

UNTRR în calitate de membră activă IRU a lansat campania globală Smart Move  în România, alături de apelul pentru participarea la competițiile internaționale  pentru obținerea Premiilor pentru o Mobilitate Inteligentă Smart Move: UNTRR lansează Campania SMART MOVE în România: autobuzele şi autocarele, o mişcare inteligentă pentru viitorul nostru!

UNTRR încurajează toate orașele din România, precum și transportatorii români de persoane să participe la această prestigioasă competiție internațională!

Pentru informații și asistență în vederea pregătirii candidaturilor, contactați UNTRR:

www.untrr.ro, roxana.ilie@untrr.ro

Ultima modificare a paginii: 20.10.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii