UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 18 octombrie 2013: Compania românească STP SA Alba Iulia, membru UNTRR, a câștigat premiul pentru cea mai bună companie europeană de autobuze din acest an

18 octombrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ


Compania românească STP SA Alba Iulia, membru UNTRR, a câștigat premiul pentru cea mai bună companie europeană de autobuze din acest an

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR este onorată să anunțe că premiul IRU pentru Excelență – IRU Bus Excellence Award 2013 i-a revenit anul acesta Societății de Transport Public (STP) SA Alba Iulia, membru UNTRR. Premiul a fost acordat în cadrul celui de al optulea Forum European de Autobuze și Autocare organizat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) care a avut loc în data de 17 octombrie 2013 la Kortrijk, Belgia.

Societatea de Transport Public (STP) SA Alba Iulia a câştigat premiul IRU Bus Excellence Award 2013 pentru investițiile semnificative făcute pentru o flotă ale cărei vehicule sunt confortabile, ecologice, accesibile și persoanelor cu dizabilități, pentru punctualitatea cu care autobuzele respectă programul călătoriilor, pentru sistemul integrat de ticketing și pentru satisfacerea clienților prin informarea în timp real prin panouri de afișaj a orelor de sosire în stație.

Membrii juriului internațional IRU Bus Excellence Award 2013, Peter J. Pantuso (Președinte, CTIS și CEO, American Bus Association), David Watson (Director Relaţii UE, Confederația de Transport Călători din Marea Britanie), John Gilbert (Președinte, EUROLINES), Carine Berger (Consultant juridic, FBAA, Belgia), Mary Crass (Şef pregătire şi politică a Summit-ului, Forumul Internațional de Transport), Trevor Garrod (Președinte, Federația Europeană de Călători), Claudio Nelson CR de Abreu (Director Executiv, Grupo Santa Cruz Transportes, Brazilia), au acordat acest distins premiu STP SA Alba Iulia pentru standardele sale de calitate extrem de ridicate în ceea ce privește confortul clienților, responsabilitatea față de mediul înconjurător și pentru utilizarea de noi tehnologii și soluții inovatoare.

Stelian Nicola, Directorul General al STP SA Alba Iulia, a declarat: "Transportul public din Alba Iulia oferă fiecărui cetăţean posibilitatea de a avea o viaţă socială activă, acces la muncă, educaţie, autorităţi și servicii publice chiar dacă nu deţine maşină personală, indiferent de rasă, religie sau venituri. Traseele noastre acoperă orașul în întregime astfel încât călătorii noștri ajung unde vor, când vor. Cu toate că suntem o companie 100% privată, ne considerăm un serviciu public având ca misiune să creștem permanent calitatea transportului de călători."

STP SA Alba Iulia are în dotare 90 de autobuze, nu mai vechi de șase ani, cu impact redus asupra mediului prin utilizarea biocarburanților, dotate cu aer condiționat și sisteme de încălzire suplimentară. Compania și-a construit propria stație de alimentare cu carburant și are o spălătorie de ultimă generație pentru autobuze curate și confortabile. Persoanele cu dizabilități pot circula fără probleme pe toate traseele din Alba Iulia pentru că autobuzele sunt dotate cu podea coborâtă, cu rampă și sistem de îngenunchiere la bordură. STP SA Alba Iulia a introdus, de asemenea, pentru prima dată în România un sistem prin care se pot achiziționa bilete cu valabilitate de o oră pe toate mijloacele de transport din Alba Iulia și Turda, inclusiv pentru suburbii.

STP SA Alba Iulia este implicată în proiectul ENERQI care are ca scop îmbunătățirea calității transportului public prin observații zilnice ale utilizatorilor.

Domnul Yves Mannaerts, Vicepreședintele IRU, a declarat: "Juriul a răsplătit STP SA Alba Iulia pentru politica sa remarcabilă și cuprinzătoare care îndeplinește toate obiectivele campaniei SMART MOVE, şi va deveni, fără îndoială, o sursă de inspiraţie şi un model pentru multe companii din regiune."
La nivel global, IRU Bus Excellence Award își propune să promoveze o utilizare mai largă a transportului public urban și interurban cu autobuzul și autocarul, prin proiecte inovatoare, economice și de înaltă calitate. Acest premiu se acordă o dată la doi ani.

* * *

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
UNTRR este membru activ al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU) în Preşedinţia Executivă şi în Consiliile de Transport Marfă şi Persoane ale IRU.

Ultima modificare a paginii: 18.10.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii