UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 18.11.2019: UNTRR lansează un proiect european pentru creşterea performanţelor în plan profesional pentru angajații companiilor de transport rutier, prin implementarea de programe de formare profesională continuă

 

 

 

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat proiectul "TRANS-FORM - Îmbunătăţirea nivelului de competenţe ale angajaţilor din domeniul distribuţiei pentru ocuparea sustenabilă şi de calitate a forţei de muncă" (Cod MySMIS: 127802) cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul a început la data de 18 octombrie 2019 şi se va derula pe o perioadă de 18 de luni, adresându-se conducătorilor auto şi firmelor de transport rutier din 7 regiuni de dezvoltare a României: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia. Valoarea totală a finanţării este de 2.476.273,20 lei, din care 85% reprezintă cofinanţare europeană nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului TRANS-FORM este reprezentat de îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale personalului întreprinderilor care asigură distribuţia pentru întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitive identificate conform Strategia Naţională pentru Competitivitate (SNC) şi în domeniile de specializare inteligentă conform Strategiei Naţionale de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (SNCDI).

Proiectul îşi propune:

  • informarea şi conştientizarea companiilor de transport rutier cu privire la importanţa şi necesitatea participării angajaţilor la programe de formare profesională continuă.
  • creşterea performanţelor în plan profesional pentru angajaţii companiilor care asigură distribuţia pentru întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
  • sprijinirea companiilor pentru introducerea de programe de formare profesională continuă pentru angajaţii lor.

La încheierea proiectului, 990 de angajaţi vor fi conştientizaţi cu privire la importanţa aplicării de programe de formare profesională continuă la locul de muncă pentru a creşte competitivitatea companiilor de transport rutier, 330 de angajaţi (din care minimum 10% să fie angajaţi vârstnici: 55-64 ani) vor fi înscrişi în proiect pentru a urma cursuri de dezvoltare a competenţelor şi abilităţilor specifice activităţii de distribuţie, 36 de companii vor fi sprijinite prin activităţi adaptate nevoilor lor în vederea dezvoltării de programe de formare profesională continuă pentru angajaţi, iar 3 companii vor fi susţinute pentru dezvoltarea şi implementarea de programe de formare profesională continuă.

Proiectul va fi implementat în cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României, cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact: George DOBRE, Expert concept campanie conştientizare, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, la email: george.dobre@untrr.ro.

 

Ultima modificare a paginii: 18.11.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii