UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 16 IULIE 2014: Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România avertizează asupra creșterii tarifelor operatorilor de transport ca urmare a introducerii de către Franța și Belgia a unor noi prevederi împotriva efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului

COMUNICAT DE PRESĂ


16.07.2014Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România avertizează asupra creșterii tarifelor operatorilor de transport ca urmare a introducerii de către Franța și Belgia a unor noi prevederi împotriva efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehicululuiUNTRR sfătuiește operatorii de transport să evite efectuarea perioadei de repaus în cele două state, ca urmare a introducerii de noi reglementări privind perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului, reglementări ce prevăd amenzi în cuantum de 1.800 Euro în Belgia și 30.000 Euro în Franța.


În situația în care operatorii de transport sunt obligați să tranziteze cele două state și să efectueze perioada de repaus săptămânal normală pe teritoriul statelor menționate, UNTRR avertizează că aceștia vor fi nevoiți să crească tarifele de operare. Tarifele de operare vor suporta majorări deoarece operatorul de transport va fi obligat să suporte atât cazarea șoferilor pe perioada respectivă, cât și costurile aferente parcărilor păzite obligatorii pentru asigurarea condițiilor de siguranță ale mărfurilor transportate. O posibilă soluție temporară este ca șoferul să efectueze această perioadă de repaus săptămânală, mai ales în cazul tranzitării Franței, în cort, lângă vehicul, dacă nu există interdicții clare în acest sens.


În Franța a intrat în vigoare Legea nr. 790 din 10 iulie 2014, publicată în Monitorul Oficial francez nr.159 din 11 iulie 2014, prin care se interzice conducătorilor auto să efectueze perioada de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Nerespectarea regulamentului se consideră infracțiune și este amendată de 30.000 euro și un an de închisoare - pentru administrator firmă.


În data de 21 iunie 2014 a intrat în vigoare în Belgia decretul regal prin care se interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normală în cabina vehiculului. Sancțiunea pentru nerespectarea acestei prevederi poate ajunge la 1800 euro.


Prevederile se referă exclusiv la perioada de repaus săptămânal normală, și nu se aplică în cazul perioadei de repaus săptămânal reduse conform Art. 8, pct. 6 și 8 din Regulamentul (CE) NR. 561/2006 din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere.


Atât Franța cât și Belgia pot verifica aplicarea legislației naționale doar pe teritoriile proprii și nu pot cere dovezi asupra modului în care a fost efectuată perioada de repaus săptămânal normală, pentru perioadele precedente, mai ales daca au fost realizate pe teritoriul altor state. Orice abuz vă rugăm să îl semnalați, însoțit de documente justificative la office@untrr.ro


Pentru informații suplimentare despre legislația aferentă puteți accesa www.untrr.ro


Despre U.N.T.R.R


U.N.T.R.R este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală care apară și promovează interesele transportatorilor rutieri. U.N.T.R.R își asumă misiunea de a fi principalul reprezentant al transportatorilor din România și principalul partener de dialog social la nivel de ramură transporturi rutiere.

Ultima modificare a paginii: 16.07.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii