UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 16.05.2014: T-Festival - Festivalul Internațional al Transportatorilor – un succes răsunător

COMUNICAT DE PRESĂ

16 mai 2014

 

T-Festival  - Festivalul Internațional al Transportatorilor – un succes răsunător

 

Festivalul Internațional al Transportatorilor – T-Festival, care a avut loc la Jucu, în județul Cluj, între 9 și 11 mai și organizat de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere – IRU, a adus la un loc multe evenimente pline de culoare pe parcursul unui week-end minunat. Timp de trei zile, firme de transport din România, producători de camioane și semiremorci – Volvo, Renault, Scania, Mercedes Benz, Daf, Schmitz Cargobull - alături de camioane extravagante și foarte multe motociclete tunate au făcut deliciul publicului.

„Suntem fericiți că această ediție a Festivalului Internațional al Transportatorilor a fost un succes și le mulțumim tuturor celor care au participat la cele două concursuri organizate  “Cea mai frumoasă motocicletă” și „Cel mai frumos camion”, și mai ales le mulțumim tuturor sponsorilor care au acordat premii câștigătorilor și care ne-au fost alături. Mai mult decât atât, ne-am bucurat că pentru prima dată am sărbătorit Ziua de 9 mai – Ziua tuturor transportatorilor și sperăm ca aceasta să devină o tradiție”, a declarat domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

Câștigătorul trofeului T-Festival – Cel mai frumos camion din România – este un Peterbilt 379, un cap tractor american, tunat pentru concursuri şi divertisment. Autotractorul are un motor Caterpillar de 15.000 de centrimetri cubi, peste 600 de cai putere şi poate să transporte 44 de tone de marfă. Premiul a constat în 3.000 de Euro din partea T-Festival, rovinietă pentru ansamblu cap tractor și semiremorcă pentru un an de zile de la UNTRR în valoare de 1210 euro, un cap tractor din partea Mercedes Benz Romania pentru utilizare de probă timp de o lună de zile, produse promoționale Scania în valoare de 1000 de Euro și un voucher valoric constând în discount-uri în servicii din partea VIALTIS ROMANIA în valoare 150 Euro.

Premiul de 1.500 euro a mers la câștigătorul trofeului T-Festival – Cea mai frumoasă motocicletă - dl. Racz Arpad Dorin pentru o motocicletă model MOTO MORINI, an de fabricație 1989, înscrisă la categoria Custom&Cruiser.

De asemenea, în cadrul T-Festival, au mai avut loc: finala pe România a competiției Scania Young European Truck Driver “Cel mai bun tânăr şofer de camion din Romania” – Scania YETD și patru tractoare puse la dispoziție de DAF, MERCEDES, SCANIA, VOLVO au putut fi utilizate de conducătorii auto înscriși la conscursul de îndemânare “Cel mai versatil şofer – T Festival Trophy” – Concurs IFPTR.

Ionuț Tolescu este câștigătorul concursului “Cel mai bun tânăr şofer de camion din România” – Scania YETD, și al premiului în valoare de 3000 de euro, iar în aprilie 2015 va concura în Suedia pentru un camion Scania de 100.000 de euro.

UNTRR și IRU au prezentat rezultatele ECOeffect, program destinat să ofere cunoștințe și abilități operatorilor de transport și centrelor de formare interesați în procesul de învățare a tehnicilor de conducere eco pentru a economisi bani în mod eficient și pentru a proteja mediul înconjurător prin reducerea costurilor de combustibil și a emisiilor de CO2. Șoferii prezenți la workshop au participat la test drive pentru a afla ECOScore-ul personal și informații despre sistemul de ECOeffect Training (SETRE).

 

IRU a lansat aplicația TRANSPark pentru smarphone-uri și tablete, aplicație care ajută șoferii și managerii de flote de transport rutier să identifice și să adauge cu ușurință zonele de parcare sigure și confortabile din peste 40 de țări din întreaga lume. Aplicația a fost dezvoltată pentru a preveni furtul de marfă și de combustibil prin listarea măsurilor de siguranță pentru fiecare zonă de parcare cât și listarea facilităților disponibile pentru a îmbunătăți nivelul de confort al șoferilor în timpul serviciului.

Festivalul a fost o celebrare a celor care şi-au transformat meseria în pasiune, o celebrare a profesiei de transportator, a pasionaților de motociclete, a pasionaților de transport, pentru că toți cei care lucrează în această profesie pot să spun că dincolo de meseria în sine au o pasiune pentru ceea ce fac. Locuitorii Clujului s-au bucurat la rândul lor de parada camioanelor și motocicletelor prezente la T-Festival care au parcurs un traseu de peste 130 de km, pe ruta  Jucu – Cuj Napoca  - Jucu și peste tot în Cluj Napoca.

Festivalul a fost vizitat de proprietari și manageri de firme de transport, precum și de conducători auto profesioniști, unii însoțiți de întreaga familie, pentru a putea vedea și atinge ultimele creații ale celor mai renumiți producători de camioane DAF, MERCEDES, SCANIA și VOLVO, ocazie cu care de asemenea copiii au fost atrași de frumusetea și puterea acestor giganti și totodată au început să înțeleagă mai bine satisfacția acestei meserii. Copiii au avut ocazia să vadă lumea de la bordul unui astfel de autovehicul și au înțeles și cum sunt ei văzuți de conducătorii auto profesioniști – crescând nivelul de înțelegere și respect pentru această meserie frumoasă, dar și cu mare responsabilitate – pentru siguranța rutieră, pentru cerințele comerciale, pentru mediu, etc.

Alături de camioane și motociclete, scena festivalului a fost pretextul cel mai bun pentru distracție și deconectare. Cele două seri de muzică au adus în fața unui public generos rock'n'rolul și rockul clasic reprezentat de artiști celebri precum britanicii de la T-Rex sau Rob Kingsley, sau trupele autohtone Grimus, Trooper și Stefan Banica Jr. Band.

Duminică, o zi cu portile deschise, a adus în prim plan copiii și familia. Trupele de rock reprezentative ale școlilor Rock Academy, condusă de veteranul Costi Cămărășan și The Beat, condusă de Marius Popa, au prezentat numerosului public tineri artiști, la început de carieră, despre care cu siguranță vom mai auzi și vor deveni faimoși în viitor. Au urcat pe scenă First Punch, Trupa lui Bunu’, Breathless sau Get Loud. Absolut excepționali și extrem de apreciați de public au fost toboșarul trupei Get Loud, Luis Butuza în vârstă de 11 ani, și solista trupei Breathless, Mara Ivașcău care la doar 13 ani a dovedit că pasiunea și calitățile vocale nu țin cont de vârstă.

În paralel, lângă scena festivalului, trei zile publicul a fost antrenat în activități distractive, s-a tras cu arcul, au fost concursuri de rodeo și crosuri răsplătite cu porții consistente de bere. Între momentele muzicale, atmosfera a fost animată de showuri de cabaret ale trupei Vogue sau demonstrații spectaculoase de acrobații cu foc asigurate de trupa Lamia. Nopțile s-au animat în cortul VIP unde DJ Paul, a mixat pentru cei care aveau chef de distracție și după miezul noptii. Divertismentul a fost întreținut permanent de prezentatorul evenimentului Cristian Hrubaru.

Universitatea Tehnică din Cluj a prezentat celor interesați un monopost proiectat și executat de studenții clujeni, iar dr. ing. Emil Borza le-a prezentat curioșilor un motor secționat,  funcțional, și a oferit detalii despre parametrii și principiile de exploatare. Finalul zilei de duminică a încins la maxim cauciucurile unui cap-tractor condus cu abilitate de Augustin Jumuga, un specialist al show-urilor de drift în Romania care a demonstrat curioşilor că marile maşini de transport nu sunt folosite doar pentru curse lungi, ci pot face spectacol și drift-uri. Camioanele tunate şi aranjate special pentru acrobaţii au impresionat publicul adunat la Festivalul Internaţional al Transportatorilor.  Locurile de joacă pentru copii sau adulți, precum și atmosfera relaxată de picnic cu grătare și bere au contribuit la succesul evenimentului.

T-Festival și-a propus să deschidă o tradiție cu acest gen de întâlniri convenționale și atipice între transportatori, motocicliști și marele public.

                       

T-Festival – este un eveniment organizat de UNIUNEA NAȚIONALĂ A TRANSPORTATORILOR RUTIERI DIN ROMÂNIA - UNTRR și UNIUNEA INTERNAȚIONALĂ A TRANSPORTURILOR RUTIERE – IRU , cu sprijinul sponsorilor MOL ROMANIA, MERCEDES BENZ,  EVW HOLDING, SCANIA ROMANIA, VOLVO ROMANIA, RENAULT ROMANIA, VIALTIS ROMANIA, SCHMITZ CARGOBULL, GOODYEAR, VESTA, EUROWAG,BCR LEASING, CASTROL, AUTOSTART, BUGECI, și susținut de partenerii BOSCH, TETRAROM, DELONGHI, CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ.

***

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
UNTRR este membru activ al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU) în Preşedinţia Executivă şi în Consiliile de Transport Marfă şi Persoane ale IRU.

 

Radu Dinescu, Umberto de Pretto, Castigatorii concursului "CEL MAI FRUMOS CAMION"

 "CEL MAI FRUMOS CAMION"

 

PREMIUL PENTRU "CEA MAI FRUMOASA MOTOCICLETA"

PARADA PARTICIPANTILOR

    

IMAGINI DE LA EVENIMENTELE ORGANIZATE IN CADRUL FESTIVALULUI

WORKSHOP "ECO-EFFECT" LANSARE APLICATIE MOBILA "TRANSPark"
   
CONCERT STEFAN BANICA JR. CONCERT T-REX
   
CONCERT ROCK ACADEMY ROB KINGSLEY (ELVIS Tribute) TROOPER
   
   

 

 

Ultima modificare a paginii: 16.05.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii