UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 15 septembrie 2014: UNTRR solicită urgentarea lucrărilor de reabilitare a DN7 şi comunicarea unui termen de deschidere a traficului pentru vehiculele comerciale între localităţile Piteşti - Râmnicu Vâlcea, care să fie respectat, pentru a ajuta clienţii şi transportatorii să lucreze

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR solicită urgentarea lucrărilor de reabilitare a DN7 prin asigurarea unui front de lucru continuu - minim 2 schimburi în timpul săptămânii dar şi în week-end (în prezent se lucrează numai 8 ore/zi şi nu se lucrează în week-end), pentru rezolvarea în cel mai scurt timp a problemelor care au condus la închiderea traficului pentru vehiculele comerciale pe DN7 între localităţile Piteşti - Râmnicu Vâlcea, sector de drum deosebit de important pentru economia naţională şi care este parte a Coridorului de Transport Pan - European nr. IV.

UNTRR solicită autorităţilor să se prezinte perioada de la care se aplică această restricţie până la data anunţată de finalizare - cu ocolire indicată, pentru a ajuta clienţii şi transportatorii să lucreze. Solicităm stabilirea unui termen pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare pe acest sector de drum european, termen care să fie respectat de autorităţile române şi pe care asociaţia noastră să îl poată comunica transportatorilor români şi străini, pentru ca aceştia să poată justifica clienţilor lor costurile suplimentare generate de actuala restricţie şi timpul pierdut pe variantele ocolitoare.

Ne exprimăm regretul că atât Ministerul Transporturilor, cât şi Ministerul Economiei din România şi-au declinat competenţa faţă de problemele generate de această restricţie, care le-au fost semnalate de asociaţia noastră, având în vedere că acestea afectează atât sectorul de transport rutier, cât şi celelalte sectoare ale economiei naţionale servite de acesta.

Având în vedere că singura autoritate răspunzătoare indicată de Ministerul Transporturilor este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - CNADNR, facem pe această cale un apel public către CNADNR să realizeze toate demersurile necesare pentru ca în acest caz, ca şi în alte cazuri similare, procedurile de reabilitare a sectoarelor de drum aparţinând coridoarelor de transport pan-europene care traversează România, să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, având în vedere importanţa deosebită a acestora pentru buna funcţionare a economiei naţionale.

Ne exprimăm îngrijorarea faţă de blocajele apărute astăzi pe DN6 urmare ploilor abundente, care au condus la întreruperea traficului pentru vehiculele comerciale pe mai multe segmente ale drumului european E70, respectiv tronsonul Orşova - Drobeta Turnu Severin şi ieşirea din Orşova către Caransebeş. Atenţionăm că blocarea drumurilor naţionale şi în special a celor de interes european paralizează transporturile rutiere şi întreaga economie naţională!

***


Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 16.09.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii