UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 15.10.2015: Dialogul pentru extinderea mijloacelor prin care se poate face plata rovinietei continuă, după ce reprezentanții CNADNR au arătat deschidere spre propunerile UNTRR care prevăd îmbunătățirea legislației în domeniu

15.10.2015

Comunicat de presă


Dialogul pentru extinderea mijloacelor prin care se poate face plata rovinietei continuă, după ce reprezentanții CNADNR au arătat deschidere spre propunerile UNTRR care prevăd îmbunătățirea legislației în domeniu


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a înaintat către CNADNR mai multe propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de plată a rovinietelor, prin facilitarea accesului utilizatorilor români și străini ai infrastructurii rutiere la aplicații web securizate și oferirea de metode de plată cât mai accesibile utilizatorilor, la alegerea acestora în linie cu evoluția comerțului la distanță.

 

În urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015, reprezentanții CNADNR s-au arătat deschiși în vederea corectării lacunelor legislative din cadrul Ordinului nr. 611/2015 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A. a tarifului de utilizare și a tarifului de trecere, astfel că UNTRR a transmis mai multe propuneri legislative menite să conducă la progresul soluțiilor de plată a rovinietei.


Scopul măsurilor propuse de UNTRR îl reprezintă deschiderea către utilizator prin modernizarea mijloacelor de plată prin includerea noilor tehnologii – aplicații web, comerțul electronic având o dezvoltare rapidă și un potențial substanțial în România, iar această metodă trebuie considerată în mod distinct de alte aplicații informatice asistate de operator uman.


”UNTRR propune extinderea mijloacelor prin care se poate face plata tarifului de utilizare în scopul facilitării serviciului pentru utilizatori, reducerii riscului de amendă având suficiente mijloace de plată și creșterii încasărilor de către CNADNR. Toate aceste modificări vor putea contribui la afirmarea și poziționarea CNADNR ca un furnizor modern de servicii publice în linie cu dezvoltarea tehnologică și răspunzând cât mai fidel nevoilor utilizatorilor”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.


Vă reamintim că în urma întâlnirii din data de 12 octombrie 2015 dintre reprezentanții UNTRR și oficialii CNADNR s-a decis ca utilizatorii să poată cumpăra în continuare roviniete la toate terminalele/mașinile automate de procesare plăți numerar/electronice neasistate. Măsura vine în beneficiul a peste 500.000 de români care au ales în ultimul an să-și achiziționeze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.


Materialele transmise către CNADNR pot fi consultate pe site-ul www.untrr.ro sau accesând următorul link: http://bit.ly/1NIN3FY

* * *

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 15.10.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii