UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 14.12.2015: UNTRR a sesizat Comisia Europeană și IRU despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România și solicită găsirea unor soluții imediate

14.12.2015

Comunicat de presă
UNTRR a sesizat Comisia Europeană și IRU despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România și solicită găsirea unor soluții imediate


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România, în condițiile în care tarifele încep de la 3.000 euro și trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime, și solicită celor două instituții găsirea unor soluții imediate pentru evitarea blocării acestei piețe.

Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent! Nicio componentă a activității de transport rutier nu a crescut cu 300% - nici volumul, nici marja, nici profitul - nimic care să permită absorbirea unor astfel de costuri!!!

1 ianuarie 2016 marchează aplicarea Solvency II ceea ce va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/carte verde!

Având în vedere că asigurarea RCA-carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice, din România sau din orice altă țară semnatară a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui să te împingă în faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori uriașe RCA, ajunse să egaleze valoarea autovehiculului asigurat.

UNTRR solicită sprijin organizațiilor și autorităților internaționale în vederea identificării unor soluții, pentru ca transportatorii și posesorii de autovehicule să plătească sume normale pentru România! România este printre ultimele țări din UE în privința PIB/cap locuitor.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier și la mutarea în alte țări a firmelor medii și mari de transport rutier din România, iar cei care vor rămâne în sistem vor ajunge să plătească tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan.

Lipsa de măsuri ale autorităților față de piața RCA din România aduce această piață aproape de colaps. Pentru a evita situația, UNTRR îi invită pe toți cei interesați și afectați la mitingul de protest pe care îl organizează marți, 15 decembrie 2015, ora 10:00, în Piața Constituției.

* * *


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Ultima modificare a paginii: 14.12.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii