UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 13.11.2015: Secretarul General UNTRR, domnul Radu Dinescu, a fost ales Președinte al Consiliului de Transport Mărfuri (CTM) și Vicepreședinte IRU

13.11.2015


Comunicat de presă


Secretarul General UNTRR, domnul Radu Dinescu, a fost ales Președinte al Consiliului de Transport Mărfuri (CTM) și Vicepreședinte IRU

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunță faptul că domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, a fost ales Președinte al Consiliului de Transport Mărfuri (CTM) și Vicepreședinte în cadrul Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), pentru perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017.


Alături de domnul Radu Dinescu, au mai fost alese în funcția de Vicepreședinți doamna Huda Qasim, de la The Royal Automobile Club din Iordania (RACJ), și doamna Bozidara Svetek, de la Asociația Transporturilor Rutiere din Slovenia (GIZ Intertransport).


”Sunt onorat de această funcție și vreau să mulțumesc colegilor de la celelalte asociații IRU care m-au susținut pentru alegerea ca Președinte al Consiliului de Transport Mărfuri (CTM). În perioada următoare ne așteaptă provocări serioase la nivel european prin revizuirea pachetului rutier cu un impact considerabil asupra viitorului industriei transporturilor rutiere în UE, datorită introducerii sau nu a unor noi reguli sau restricții referitoare la accesul la piața de transport marfă și la profesia de transportator. Totodată, extinderea geografică a sistemului TIR în cât mai multe țări, cum ar fi Pakistan sau China, și introducerea celor mai noi tehnologii prin trecerea la eTIR reprezintă priorități majore”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.


Consiliul de Transport Mărfuri (CTM) este compus din toți membrii activi IRU implicați în transportul rutier de mărfuri. CTM definește obiectivele IRU privind transportul de mărfuri, adoptă și face cunoscută poziția IRU în cadrul industriei, în vederea promovării și dezvoltării transportului rutier de mărfuri la nivel național și internațional.


În contextul actual, prioritățile IRU sunt facilitarea și siguranța transportului de marfă prin eliminarea barierelor și dificultăților care împiedică dezvoltarea durabilă și progresul industriei, precum și a măsurilor discriminatorii adoptate împotriva transportului de marfă. Totodată, sunt promovate obiectivele economice, sociale și de mediu pentru dezvoltarea durabilă a sectorului transporturilor rutiere de mărfuri.


***


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Ultima modificare a paginii: 13.11.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii