UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 13.09.2016: UNSAR dezinformează opinia publică

13.09.2016

Comunicat de presă


UNSAR dezinformează opinia publică


În urma informațiilor transmise presei de către Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM fac următoarele precizări:

UNSAR socotește prima de asigurare pentru fiecare camion considerând că fiecare camion produce o daună de 18.500 lei în fiecare an!

Conform datelor ASF, polița medie pentru camioane a fost în 2016 de 10.000 lei, iar la o rată a daunei de 15,6% asigurătorii au plătit o daună medie de 18.500 lei.

Astfel, asigurătorii încasează 60.000 lei și nu le ajung să plătească 18.500 lei !!! Dar aceștia calculează primele de asigurare ca și când fiecare camion produce un accident de 18.500 lei!

Asigurătorii se plâng că sunt pe pierdere pe segmentul RCA, atunci de ce mai vând asigurări RCA dacă sunt pe pierdere?

UNSAR ne acuză că am comparat o poliță încheiată la Astra Asigurări în 2015 cu una actuală și că Astra practica prețuri de dumping. Dar Astra Asigurări a făcut parte din UNSAR, de ce nu s-au sesizat de la bun început că aceasta are prețuri de dumping? De ce transportatorii rutieri trebuie să plătească pentru ineficiența sistemului de asigurări?

Daunele pot fi limitate prin diferite măsuri de prevenire a accidentelor și incidentelor, dar UNSAR și asigurătorii au dovedit că nu au niciun interes. În ape tulburi asigurătorii câștigă mai mult. În zona RCA relația asigurător-asigurat a ieșit de anul trecut din zona de parteneriat și a intrat în zona relației asigurător stăpân-transportator sclav!

UNSAR a refuzat permanent dialogul cu organizațiile transportatorilor. UNSAR prin comunicatul de presă de ieri reconfirmă că nu are niciun interes în reducerea riscurilor și a costurilor asigurătorilor!
 

Oare cu cât ”au uns” asigurătorii ASF și Guvernul ca să își permită această atitudine sfidătoare față de industria transporturilor din România?

Lipsa acțiunii ASF și a Guvernului confirmă în mare măsură cele de mai sus.

Reamintim opiniei publice că RCA este obligatoriu și că metoda de calcul RCA trebuie să fie TRANSPARENTĂ și PUBLICĂ!

Secretul pieței asigurărilor RCA de 1 miliard de euro anual în România – va fi făcut public de Parlament sau va fi acoperit de Parlamentul României?

 

***

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Ultima modificare a paginii: 13.09.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii