UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 12.12.2019: TRANSPORTATORII ROMÂNI EXCLUȘI DIN PIAȚA EUROPEANĂ DE TRANSPORT MĂRFURI! UNTRR solicită autorităților române contestarea acordului inacceptabil privind Pachetul Mobilitate 1 la care s-a ajuns în trialogul de astăzi!

12.12.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

TRANSPORTATORII ROMÂNI EXCLUȘI DIN PIAȚA EUROPEANĂ DE TRANSPORT MĂRFURI! UNTRR solicită autorităților române contestarea acordului inacceptabil privind Pachetul Mobilitate 1 la care s-a ajuns în trialogul de astăzi!

 

Președinția Finlandeză a Consiliului de Transport UE, Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns astăzi la un acord privind Pachetul Mobilitate 1, în cadrul celui de-al 4-lea trialog care s-a derulat în perioada 11-12.12.2019.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR își exprimă profunda îngrijorare cu privire la rezultatul inacceptabil al acestui trialog, care a condus la adoptarea unor măsuri extrem de nefavorabile pentru România, inspirate de legislația protecționistă promovată de Statele Vestice membre ale Alianței Rutiere, având ca scop restricționarea accesului transportatorilor români și estici pe piața europeană de transport rutier.

UNTRR solicită Guvernului României și Eurodeputaților români să se opună acestui Acord privind Pachetul Mobilitate 1 în cadrul votului final al Consiliului, respectiv al Parlamentului European !

Solicităm autorităților române contestarea acordului Pachetului Mobilitate 1 adoptat la finalul trialogului de astăzi la Curtea Europeana de Justitie!

Precizăm că actualul Pachet Mobilitate restricționează grav libera circulație a transportatorilor români în UE prin măsurile extrem de restrictive adoptate, precum obligația întoarcerii camionului acasă la 8 saptamani, introducerea unei perioade de restricționare a cabotajului (cooling off) de 4 zile și aplicarea forțată a Regulamentului Roma I firmelor de transport rutier. Aceste prevederi elimină transportatorii români din piata europeana de transport rutier și imping firmele si soferii români sa migreze in vest.

Pe www.untrr.ro puteți consulta Draftul Acordului privind Pachetul Mobilitate 1 -12.12.2019, 04:45 - detalii aici 

Reamintim că UNTRR a solicitat Comisarului de Transport UE să nu grăbească o decizie privind Pachetul Mobilitate 1 care se va aplica pentru 10 ani, cu efecte negative importante asupra pieței europene de transport rutier și afectând grav transportatorii români și est-europeni. De asemenea, UNTRR a solicitat implicarea activa a Ministrului Transporturilor din Romania si a Reprezentantei Permanente a Romaniei la UE în acest moment crucial, semnalând Prioritățile transportatorilor români în cadrul celui de al 4-lea trialog privind Pachetul Mobilitate 1 din 11.12.2019, urmărind finalizarea PM1 sub Președinția Finlandei - click aici.

***


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 12.12.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii