UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 11.10.2018: UNTRR susține importanța dialogului cu autoritățile responsabile pentru rezolvarea problemelor actuale ale transportului rutier de persoane la nivel național și european

11.10.2018

COMUNICAT DE PRESĂ

UNTRR susține importanța dialogului cu autoritățile responsabile pentru rezolvarea problemelor actuale ale transportului rutier de persoane la nivel național și european

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR își exprimă îngrijorarea cu privire la situația conflictuală generată în ultimele zile de dezbaterile pe marginea modificării legislației românești și europene în domeniul transporturilor rutiere de persoane și susține importanța dialogului cu autoritățile responsabile pentru rezolvarea problemelor actuale ale transportatorilor români de persoane la nivel național și european.

Transporturile rutiere de persoane sunt un sector vital pentru mobilitatea cetățenilor români atât în mediul rural cât și urban, la nivel național și European. În fiecare zi, mulți români, inclusiv familiile cu venituri scăzute, persoanele cu dizabilități, studenții sau persoanele în vârstă au nevoie de serviciile de transport rutier de persoane oferite de transportatorii români, în condiții de calitate și de siguranță – fapt semnalat de mult timp de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, care alături de industria rutieră europeană de transport persoane reprezentată de IRU, derulează campania pentru o Mobilitate Inteligentă (Smart Move) urmărind să promoveze creșterea calității serviciilor de transport rutier de persoane, pentru a încuraja cetățenii români să apeleze tot mai mult la autobuze și autocare ca fiind o alternativă sigură, confortabilă, accesibilă și ecologică la autoturismele personale.

Pachetul Mobilitate publicat anul trecut de Comisia Europeană cuprinde inițiative importante de modificare a legislației europene în domeniul transporturilor rutiere, inclusiv propuneri care vizează modificarea Regulamentului european 1073/2009 privind accesul la piața europeană de transportul rutier de persoane cu autobuze și autocare. Modificarea regulilor europene privind accesul la piața va avea impact direct și asupra legislației românești privind transportul rutier de persoane la nivel național, aflată acum în discuție la nivelul Ministerului Transporturilor.

În acest context european și având în vedere impactul la nivel național, ne exprimăm îngrijorarea față de situația conflictuală generată în ultimele zile de dezbaterile pe marginea modificării legislației românești în domeniul transporturilor rutiere de persoane la nivel național.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR a militat constant pentru rezolvarea problemelor pe calea dialogului și apreciem disponibilitatea autorităților responsabile din România de a dezbate împreună cu transportatorii români de persoane  problemele actuale la nivel național și European, în vederea sprijinirii industriei de transport rutier din România și pregătirii acesteia astfel încât să poată valorifica oportunitățile de dezvoltare a serviciilor românești de transport rutier de persoane la  nivel național și european.

 

 

Ultima modificare a paginii: 11.10.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii