UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 10 IULIE 2014: Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România avertizează asupra creșterii cu 15% a tarifelor operatorilor de transport de marfă și persoane

COMUNICAT DE PRESĂ


10.07.2014


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România avertizează asupra creșterii cu 15% a tarifelor operatorilor de transport de marfă și persoane

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR preconizează creșterea cu cel puțin 15% a tarifelor practicate de către operatorii de transport ca urmare a adoptării, săptămâna trecută, a Hotărârii de Guvern prin care s-au stabilit condițiile, procedura și termenele de restituire către operatorii de transport rutier licențiați.


Transportatorii vor fi obligați să majoreze tarifele cu 15% pentru a recupera pierderile provocate de acciza nerecuperabilă, majorare pe care au amânat-o în așteptarea returnării accizei suplimentare.


UNTRR a atras atenția că excluderea din schema de rambursare a operatorilor economici care se află in procedură de executare silită, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operațională sau lichidare și adoptarea termenului de 2 luni pentru aprobarea cererilor de rambursare, vor conduce la majorarea tarifelor operatorilor de transport. 


Consecința firească a adoptării Hotărârii de Guvern în această formă este faptul că operatorii de transport rutier sunt obligați să alimenteze în afara granițelor țării și să își echipeze vehiculele cu rezervoare cu o capacitate din ce în ce mai mare.


Mai mult decât atât, dacă până anul acesta, transportatorii internaționali reveneau în țară cu rezervorul gol, acum alimentează cât se poate de mult în străinătate acolo unde prețul carburanților este mult mai mic decât în România. Este firesc și natural ca, dacă firmele au identificat un carburant mai ieftin în țările vecine, să meargă și să alimenteze de acolo. În această perioadă, nu consumul a scăzut, ci vânzările interne de carburanți. Iar dacă mai mult de 13%-15% din aceste vânzări s-au mutat afară, atunci bugetul nu a câștigat nimic din acciza suplimentară. Institutul Național de Statistică – INS a arătat că în aprilie vânzările din România au scăzut cu 18,7%.

 

Despre U.N.T.R.R


U.N.T.R.R este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală care apară și promovează interesele transportatorilor rutieri. U.N.T.R.R  își asumă misiunea de a fi principalul reprezentant al transportatorilor din România și principalul partener de dialog social la nivel de ramura transporturi rutiere.

Ultima modificare a paginii: 10.07.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii