UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 01.12.2018: UNTRR propune mediului politic și autorităților române să-și reunească acțiunile cu mediul economic cu scopul obiectivului comun – dezvoltarea economică a României

01.12.2018

Comunicat de presă

UNTRR propune mediului politic și autorităților române să-și reunească acțiunile cu mediul economic cu scopul obiectivului comun –

dezvoltarea economică a României

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) propune mediului politic si autorităților române, la 100 de ani de la Marea Unire, să-și reunească acțiunile cu mediul economic, cu obiectivul comun – dezvoltarea economică a României.

Mediul politic responsabil si autoritățile române ar trebui să fie direct interesate de dezvoltarea economică a României și implicit a fiecărei industrii din România. România și fiecare industrie a țării se află într-o competiție directă cu celelalte state din UE și cu industriile similare din alte țări, iar pentru a ne menține competitivitatea și locul în lume, trebuie ca mediul politic, autoritățile și mediul economic să lucreze împreună.

UNTRR, ca principala voce a transportatorilor rutieri din România, consideră că ar trebui să existe o sinergie între patronate și sindicate, scopul fiind ca fiecare angajat să crească, să se dezvolte profesional și implicit să ducă la îndeplinirea obiectivelor companiilor. Vrem să fim parteneri de drum lung și să fim eficienți, ca să existe rezultate profitabile care să dea șansă patronatului să aibă ce împărți cu sindicatul.

Similar ar trebui să existe o sinergie între industriile din România și autorități, pentru creșterea valorii oamenilor și a companiilor din România. Împreună putem crea o Românie mai competitivă, mai puternică, în care toți vom avea de câștigat.

UNTRR susține și dezvoltarea infrastructurii rutiere și conectarea tuturor provinciilor istorice la rețeaua de autostrăzi. Astfel, s-ar asigura o dezvoltare economic echilibrată ce ar putea contribui determinant la stoparea exodului de forță de muncă. Reamintim faptul că România are cei mai puțini kilometri de autostradă din Europa, raportat la suprafața țării.

Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri este urmată de un alt moment de o importanță majoră pentru România, care va prelua la 01.01.2019 Președinția Consiliului Uniunii Europene. Deținerea acestui  mandat european, în premieră pentru țara noastră, impune o maximă responsabilitate pentru autoritățile române, care se vor afla astfel în centrul procesului decizional european privind definirea viitorului Uniunii, odată cu finalizarea procesului Brexit, precum și pentru definirea viitorului transportatorilor români în UE, odată cu decizia privind soarta propunerilor pachetului mobilitate privind modificarea legislației sociale și regulilor de acces la piața de transport europeană, sub presiunea finalizării mandatelor actualei Comisii Europene și Parlamentului European, în prima parte a anului viitor.

UNTRR consideră că românii din țară și cei din afară ar trebui să se unească pentru a crea într-adevăr România Mare pe care să o aducem pe locul de frunte pe care îl merită în lume. Nu uita, schimbarea începe chiar cu tine, nu mai aștepta de la alții!

* * *

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

 

 

 

Ultima modificare a paginii: 01.12.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii