UNTRR


22.09.2010: Tribunalul Timiş a admis solicitarea UNTRR de anulare a taxei de tranzit a municipiului Timişoara!

Urmare Cererii de intervenţie în interes propriu efectuată de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, de a participa alături de Prefectul Judeţului Timiş în calitate de reclamant împotriva Consiliului Local al Municipiului Timişoara pentru:

  • anularea Dispoziţiei prevăzută la Punctul 56 din Anexa nr.5 la Hotărârea Consiliului Local nr.196/26.05.2009, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Timişoara pentru anul 2010;
  • anularea Hotărârii Consiliului Local Timişoara nr.445/15.12.2009, adoptată cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Tribunalul Timiş - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a admis acţiunea în instanţă a Prefectului Judeţului Timiş şi a UNTRR împotriva taxei de tranzit stabilită de Consiliul Local al Municipiului Timişoara.

Astfel, taxa de tranzit este considerată ilegală şi nu se va aplica.

Urmează ca în cel mult 30 de zile să fie formulat şi comunicatul oficial.

Taxa de tranzit era aplicabilă pentru camioanele mai grele de 7,5 tone ce nu sunt înmatriculate în judeţul Timiş. Şoferii trebuiau să plătească o taxă de 200 de lei pe zi pentru a tranzita oraşul. Această taxă era o taxă discriminatorie, abuzivă şi nelegală, încălcând dispoziţiile constituţionale şi normele legale în vigoare atât interne, cât şi europene referitoare la circulaţia autovehiculelor de marfă pe reţeaua de drumuri europene.


UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
Ultima modificare a paginii: 24.09.2010

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii