UNTRR


02.08.2010: UNTRR solicită ca examinările medicale obligatorii ale personalului din transporturile rutiere să fie gratuite!

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România solicită modificarea de urgenţă a legislaţiei pentru ca serviciile medicale acordate industriei noastre de către Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (CAS-MTI), prin unităţile sanitare ale reţelei CAS-MTI, precum şi de către alte instituţii medicale din toată ţară să fie făcute gratuit, pe baza contribuţiilor la asigurările sociale de sănătate plătite de firmele de transport.

Considerăm că principiile de reformare a sistemului naţional de asigurări sociale din care CAS-MTI este parte integrantă, ca şi prevederile legislaţiei specifice transporturilor rutiere referitoare la examinarea medicală obligatorie pentru personalul cu atribuţii în siguranţa circulaţiei, reprezintă un prim pas în direcţia realizării unei reforme reale în domeniul sănătăţii publice din România.

În contextul cadrului legislativ actual în care CAS-MTI îşi desfăşoară activitatea, având în vedere că firmele de transport rutier, în calitate de angajatori, au obligaţia de a plăti atât contribuţia la asigurările sociale, cât şi realizarea examinărilor medicale şi psihologice obligatorii pentru personalul angajat, cu atribuţii în siguranţa circulaţiei,

UNTRR solicită ca toate prestaţiile medicale obligatorii prin lege pentru personalul din transporturile rutiere să fie făcute pe baza contribuţiilor la asigurări sociale de sănătate plătite de firmele de transport.

Mai multe informaţii pe www.untrr.ro


UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 02.08.2010

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii