UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ IRU
CP/G9070/JEB

Nr. 952 - 2 decembrie 2008

IRU şi ETF reactivează dialogul social privind logistica

IRU şi ETF, parteneri sociali europeni în cadrul sectorului de transport rutier, se pun de acord în ceea ce priveşte redinamizarea dialogului social privind logistica.

Bruxelles - În calitatea lor de organizaţii cele mai reprezentative în materie de procese logistice şi asigurare de locuri de muncă în domeniul transportului, IRU (Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere) şi ETF (Federaţia Europeană a Lucrătorilor din Transporturi) au convenit să pună în aplicare imediat recomandările lor comune privind instruirea şi angajarea în domeniul logisticii.

Concret, partenerii sociali s-au angajat:

  • Să dezvolte punerea în aplicare a descrierilor clare ale fişelor de post pentru lucrătorii nemobili din domeniul logisticii;
  • Să aplice în mod riguros exigenţele în materie de formare în scopul asigurării unei funcţionări sigure a echipamentului utilizate de lucrătorii logistici nemobili;
  • Să întocmească "un cadru de acţiuni pentru dezvoltarea pe termen lung a competenţelor şi calificărilor" în sectorul logisticii.

IRU şi ETF s-au angajat de asemenea să promoveze rezultatele proiectului NOVALOG din 2004 ale cărui obiective erau: punerea angajării naţionale şi europene în legătură cu iniţiativele de instruire şi de calificare* şi participarea la elaborarea de cursuri de instruire axată pe calitate.

În plus, în limitele experienţei lor sectoriale, partenerii sociali se vor concentra împreună cu Comisia europeană în vederea contribuirii la dimensiunea socială a Planului de acţiune a Comisiei europene, care reclamă o abordare pan-comunitară pentru recunoaşterea calificărilor lucrătorilor filierei logistice.

În fine, partenerii sociali vor tenta să identifice alte probleme în vederea lărgirii domeniului lor de activităţi comune, ceea ce va conduce la stabilirea unei platforme de dialog social solid, de mare amploare, şi pe care vor fi construite viitoarele lor realizări comune în sectorul logisticii.

* * * * * *

* Aceasta constituie un obiectiv cheie al Academiei IRU

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi pe Myriam Chaffart la ETF () sau Damian vicars la IRU ( ).


Ultima modificare a paginii: 08.12.2008

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii