UNTRR


Comunicat de presă comun IRU-ETOA-ECTAA din data de 16 ianuarie 2009

Industria europeană de turism şi călătorii solicită reinstaurarea derogării celor 12 zile

Grupuri ale industriei de turism şi călătorii reprezentând operatorii turistici europeni, agenţii turistici şi operatorii de autocare îndeamnă instituţiile europene să reintroducă derogarea celor 12 zile pe baza amendamentelor votate de Parlamentul UE.

Bruxelles - Asociaţia Europeană a Operatorilor de Turism (ETOA), Asociaţia Europeană a Agenţilor de Turism şi a Operatorilor de Tururi (ECTAA) şi Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere (IRU) solicită împreună Parlamentului European şi Consiliului să ajungă la un acord asupra reinstaurării derogării celor 12 zile continue de conducere de la Regulile UE cu privire la timpii de conducere şi de odihnă, fără nicio altă amânare.

Într-adevăr, publicarea poziţiei comune a Consiliului asupra propunerii Comisiei Europene pentru o Reglementare a accesului la piaţa internaţională pentru serviciile cu autocare şi autobuze în UE deschide calea către un acord rapid asupra derogării celor 12 zile de conducere pentru turismul internaţional cu autocare în UE.

ETOA, ECTAA şi IRU accentuează asupra solicitării adresate Consiliului şi Parlamentului de a-şi baza acordul asupra derogării celor 12 zile propuse în amendamentul din 5 iunie 2008 al Parlamentului European (ataşat).

Tom Jenkins, Director Executiv ETOA a spus: "Pierderea regulii celor 12 zile a redus timpul de odihnă al şoferilor acasă, a ridicat preţurile şi a făcut ca logistica tururilor în derulare să fie un coşmar. Aceasta a fost o lovitură triplă împotriva celei mai sigure şi mai ecologice forme de transport. Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât mai multe pierderi vor fi cauzate de această lege. Cu cât este mai repede introdusă derogarea, putem începe să vindem cu încredere tururi cu autocare pe pieţele de curse lungi."

Roman Skrabanek, Vicepreşedinte ECTAA şi patronul unui operator de tururi cu autocarul a spus: "Derogarea celor 12 zile va fi benefică pentru întreaga industrie europeană de călătorii şi turism şi în special operatorilor mici şi mijlocii de tururi cu autocarul, care au suferit mult din cauza extra-costurilor generate de cerinţele pentru un al doilea şofer".

Graham Smith, Vicepreşedinte IRU, a spus: "Pentru industria europeană de autocare, reintroducerea de urgenţă a derogării celor 12 zile este un test decisiv al gradului în care instituţiile UE doresc să creeze un mediu favorabil afacerilor pentru turismul cu autocarul în Europa. Într-adevăr, amendamentul adoptat de o mare majoritate de partide în plenul Parlamentului European, care reflectă în totalitate memorandumul partenerilor sociali din mai 2008, este un fundament extrem de bun pentru un viitor acord între Parlament şi Consiliu."

A se vedea pagina web IRU dedicată derogării celor 12 zile.


Contacte de presă:

  • ECTAA, Paolina Marone, +32 (0)2 644 34 50,
  • ETOA, David Tarsh, +44 (0)20 7602 5262,
  • IRU, Juliette Ebélé, +41 22 918 27 07,Ultima modificare a paginii: 20.01.2009

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii