UNTRR


Comunicat de presă IRU, 18 august 2016: Caravana pilot a coridorului comercial China-Rusia a fost lansată înaintea implementării Sistemului TIR

Comunicat de presă IRU, 18 august 2016

Caravana pilot a coridorului comercial China-Rusia a fost lansată înaintea implementării Sistemului TIR


Tianjin – Importanta rută comercială terestră dintre China, Mongolia și Rusia va fi testată în această săptămână, înaintea implementării Sistemului TIR în China.


Traseul, de 2,200 km,  va fi parcurs de o caravană compusă din nouă camioane care vor călători  mai mult de șapte zile, câte trei zile din China, Mongolia și Rusia.


Ratificarea Chinei la Convenției TIR a ONU de luna trecută a pus în centrul atenției  această rută comercială strategică și potențialul ei de dezvoltare regională cât și facilitarea schimburilor comerciale dintre Asia și Europa.

"Această caravană reprezintă un pas important în concretizarea  beneficiilor pe care Sistemul TIR le va aduce acestui importnat  coridor comercial dar și creșterii investițiilor și a economiei din comunitățile aflate de-a lungul traseului și nu numai", a declarat Umberto de Pretto, Secretarul General IRU.


Caravana va evalua infrastructura, facilitățile și siguranța pentru șoferii de camioane de-a lungul acestui traseu și va testa facilitățile de  trecere a frontierei și va consolida cooperarea dintre China, Mongolia și Rusia in domeniile transportului, comerțul și a aspectelor legate de mediu.


Organizată de ministerele transporturilor din cele trei țări și sprijinită de IRU, caravana a fost lansată în Tianjin de cei  trei miniștri adjuncți ai transporturilor din China, Mongolia și Rusia. Caravana este organizată sub auspiciile Comisiei Economice și Sociale a ONU pentru Asia și Pacific, precum și a programului privind Rețeaua Asiatică de Autostrăzi.


Caravana va porni din Tianjin, cel mai mare port din nordul Chinei, va trece prin Mongolia pentru a ajunge la hub-ul de transport Ulan – Ude din Rusia, situat pe Autostrada Trans-Siberiană care are acces spre Europa.


Convenția TIR va intra în vigoare pentru China în ianuarie 2017, ceea ce face ca trecerea punctelor de frontieră să fie mai rapidă, mai sigură și mai eficientă, reducând costurile de transport și stimulând  comerțul și dezvoltarea economică.


Sistemul Tir, singurul sistem de tranzit vamal universal din lume, este deja operațional în Mongolia și Rusia cât și în Asia Centrală și Europa.

 

Ultima modificare a paginii: 19.08.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii