UNTRR


24.06.2016: Declarația IRU referitoare la votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană

Declarația IRU referitoare la votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea EuropeanăVotul cetățenilor din Marea Britanie de a părăsi Uniunea Europeană va avea mai multe efecte politice, economice și sociale, inclusiv și în mod inevitabil, implicații în transportul rutier internațional.


Marea Britanie, de îndată ce va transmite Comisiei Europene o notificare formală privind părăsirea (UE), are (la dispoziție) doi ani pentru a negocia ieșirea, așa cum prevede articolul 50 din Tratatul de la Lisabona. Rezultatul acestor negocieri va determina impactul deplin al votului asupra operatorilor de transport rutier britanici care lucrează în cele 27 state membre ale UE rămase și operatorii din UE care lucrează în Marea Britanie.


Mai multe chestiuni vor trebui abordate în timpul negocierilor pentru a asigura claritatea legală și stabilitatea de care au nevoie operatorii de transporturi. Aceste chestiuni ar putea include reintroducerea controlului vamal și a acordurilor de facilitare de tranzit, TVA-ul transfrontalier, accesul pe piață, accesul la profesie, precum și a standardelor de formare și de recunoaștere. Operatorii de transport pot fi afectați de asemenea negativ prin prisma situațiilor de securitate suplimentare cum ar fi migrația clandestină și cerințele de verificare a identității operatorilor de transport persoane


IRU solicită o soluționare rapidă a acestor aspecte importante pentru a se asigura claritate și pentru a se facilita în mod corespunzător planificarea activităților comerciale de către operatorii de transport pe care le reprezentăm prin membrii noștri.

Ultima modificare a paginii: 24.06.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii