UNTRR


Știați că lipsa raportării curselor cu autorizații CEMT efectuate în acest an poate duce la afectarea alocării autorizațiilor CEMT pentru transportul rutier internațional de mărfuri pentru anul 2018?

 

Știați că raportarea curselor efectuate cu autorizaţii CEMT este obligatorie?

Raportarea curselor se face către Direcția Transport Rutier din Ministerul Transporturilor

Cursele efectuate sunt raportate Direcţiei Transport Rutier (DTR) din cadrul  Ministerului Transporturilor care monitorizeză modul de utilizare, de catre operatorii de transport romani, a autorizatiilor CEMT alocate Romaniei pentru anul 2017, in conformitate cu prevederile Ghidului CEMT; statistica curselor efectuate cu autorizatiile CEMT alocate, intocmita pe baza raportarilor operatorilor de transport, se transmite Secretariatului ITF/CEMT de la Paris, denumit in continuare Secretariat ITF/CEMT, care întocmeşte rapoarte privitoare la utilizarea, de către statele membre CEMT, a contingentelor naţionale; pe baza acestor rapoarte, Secretariatul CEMT fundamentează mărirea contingentelor anuale alocate statelor CEMT.

         Instrucţiunile privind modul de raportare a curselor efectuate de către operatorii de transport rutier cu autorizaţii multilaterale CEMT sunt prezentate în Anexa 3. Formularul lunar de raportare „privind utilizarea autorizaţiilor CEMT anuale” este prevăzut în Anexa 6.

Descărcaţi aici Anexa nr. 6 - Raport lunar privind utilizarea autorizaţiilor CEMT anuale

Metodologie CEMT 2017 - ANEXA  03 - Final - Completare carnet de drum + raportare curse

 

Cadrul legislativ:

 

Normele metodologice privind repartizarea şi utilizarea autorizaţiilor CEMT pentru transportul rutier internaţional de mărfuri pentru anul 2017 - detalii aici

Ultima modificare a paginii: 09.11.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii